Professor Kleinbrein: de Egyptenaren (2017)

Professor Kleinbrein: de Egyptenaren

Weer een heerlijk boek van Professor Kleinbrein en zijn grappige konijn. Ze vertellen je alles wat je wilt weten over het Egyptische Rijk!

egyptenaren

Reis met Professor Kleinbrein naar het Egyptische Rijk en ontdek alles over de machtige bouwwerken, de mummies, alle goden en godinnen en het dagelijkse leven.Waarom was de Nijl zo belangrijk in het leven van alle Egyptenaren? Weet je dat een piramide alleen diende om de farao in te begraven en dat er dus niemand in woonde? Hoe lang denk je dat het duurde om zo’n piramide te bouwen? Snap jij waarom rijke Egyptenaren soms een kegeltje van was boven op hun hoofd lieten smelten? En had jij al gehoord dat Toetanchamon nog maar negen jaar was toen hij farao werd? De perfecte combinatie van feiten, humor en heel veel grappige tekeningen!

  • met hilarische tekeningen van Heleen Brulot
  • uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo
  • andere boeken in deze reeks: de Romeinen, de ridders en de Grieken (verschijnt 2018)